BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

Curiozitati din lumea animalelor

Cauta: In titlul articolelor In continutul articolelor    

Sa salvam Padurea tropicala

             Padurile acopera numai circa 5% din suprafata Australiei, fata de 10% cat erau la sosirea primilor europeni in 1788. Ele se afla pe coastele continentului, unde precipitatiile anuale depasasc 800 mm. Padurile tropicale cresc in regiunile in care cantitatea de ploaie depaseste 1300 mm/an. Ele se caracterizeaza prin prezenta copacilor inalti, ale caror coroane se juxtapun alcatuind un fel de baldachin care nu permite patrunderea razelor solare si mentine umiditatea.
  
             Inainte de colonizare, Australia avea, probabil, opt milioane de hectare de paduri tropicale, din care, astazi, au ramas doar doua milioane de hectare. Fata de 75% cat s-a pierdut din padurile tropicale, celelalte tipuri de paduri s-au imputinat cu 90%. Cu cinci milioane de ani in urma, cea mai mare parte a Australiei era acoperita de paduri tropicale, care in prezent, nu reprezinta decat 0,3% din suprafata continentului.
Anual, 110.000 de hectare de paduri sunt defrisate. Pe de alta parte, in Australia exista un million de hectare de plantatii noi pentru productia de cherestea, urmand ca in 2020, acestea sa ajunga la trei milioane de hectare. In Tasmania, la vreo 100 km nord-vest de capitala statului, Hobart, defrisarea efectuata in Styx Valley a devenit o problema nationala. Padurea de este cea mai grandioasa din Australia, cu copacii cei mai mari si mai batrani, Ea este populata cu giganticii Mountain Ash (Eucalyptus regnans), care au faima de a fi cea mai inalta specie de arbori din lume, ajungand pana la 114 m.

NOI PUTEM FACE:
- Daca am face agricultura am putea salva padurea tropicala, dar pentru aceste schimbari este deja prea tarziu, deoarece omul are nevoie de resursele oferite de aceasta, iar noi trebuie sa facem in asa fel incat padurile sa nu mai fie taiate si sa ajutam la regenerarea acesteia prin plantarea de puieti.
- Trebuie sustinute grupurile ecologiste.
- Putem impiedica comertul de produse ieftine si carne, prin faptul ca cei imputerniciti sa nu mai cumpere de la comercianti.
- Ar trebui limitata folosirea lemnului din padurile tropicale.
- Padurea tropicala ofera casa unei flore si faune diversificate asa ca sa intindem o mana de ajutor pentru a o salva, deoarece daca acestea continua in 50 de ani va mai ramane doar o mica parte.






Scris la data:21.04.2009 de admin